La FAMÍLIA D'ESPERANCETA

ÀRNICA

Enamorada de la muntanya i nouvinguda de Barcelona. Fixa la residència al Pallars i treballa com a guia turístic. Té un físic similar al d’Esperanceta però tant l’una com l’altra diuen que no són família. 

Caràcter: espiritual, tranquil·la, hippy, feliciana, ecologista, naturalista, animalista… 

On trobar-la: setmanalment durant el mes i mig de programació d’activitats de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Seguiu les xarxes per saber-ne dia i hora exactes.

RUFINA MONGE

Aranesa filla d’Arres i senyora de Çò de Joanchiquet de Vilamòs. Guarda familiaritat amb l’Esperanceta pel seu físic, però no n’és parenta. Aprofita que el seu marit és fora de casa per obrir-ne les portes i mostrar el seu dia a dia. 

Caràcter: amable, educada, sap guardar les bones maneres. 

On trobar-la: setmanalment durant el mes i mig d’estiu de la programació d’activitats del Museu de la Val d’Aran. Seguiu les xarxes per saber-ne dies i hora exactes.

ESPERANZA de LA PAMPA

Parenta provinent de l’Argentina que retorna al Pallars per reclamar la part de l’herència familiar que li pertoca. Mostra casa Gassia als visitants igual que l’Esperanceta però en castellà-argentí. 

Caràcter: similar al d’Esperanceta però més radical i antiindependentista… 

On trobar-la: setmanalment durant el mes i mig de programació d’activitats de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Seguiu les xarxes per saber-ne dies i hora exactes.

JOANA LA GASCONA

Parenta d’Esperanceta que viu a França i és reclamada per aprofitar els seus bons usos de les Arts màgiques. Li agrada comunicar el seu parer sobre el fenomen de les bruixes. 

Caràcter: de moviments continguts i seriosa. 

On trobar-la: setmanalment durant el mes i mig de programació d’activitats de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. També en altres ocasions a museus amb l’exposició Se’n parlave… n’hi havie, que és una mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i a les Terres de Ponent, organitzada i produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. Seguiu les xarxes per saber-ne dies i hora exactes. També en temporada turística.